Již hodně "kdysi dávno", v minulém století, jsem se zabíval myšlenkou vaření piva. To ještě nebyl internet běžnou záležitostí. Ale pivo mi už chutnalo.
Znal jsem už tehdá Luboše Svobodu, co dělal mistra učňům v plzeňském pivovaru. A jelikož jsme taková bláznivá skupina přátel co jezdí na tábory a všelijak různě po světě, tak v roce 2006 jsme byli v Julských Alpách. A při jednom z "povídacích" večerů jsme dostali nápad: "Luboši, copa kdyby jsme si uvařili pivo na táboře?" A tak začala dvou hodinová přednáška o rmutování, vyslazování, spílání, teplotách a ostatních technologických postupech. Dokonce došlo i na nějakou tu hystorku z pivováru.Když přednáška skončila, tak jsme uznali, že to nezvládem. Bylo to móóóc složitý.
Když jsem o několik let později byl doma s vymknutým kotníkem, tak jsem zcela náhodou narazil na nějaký recept "domácího piva". To se psal rok 2009. Pořád to bylo pro mě stále složité, a tak jsem začal vařit, spíše míchat, pivo z koncentrátů.
První byl na Sylvestra 2009 a to Premium Bitter.
první
Celkem dobrý výsledek, který jsem "okoštoval" už v lednu.
Ale stále to nebylo ono. Dělat pivo z koncentrátu, není vaření, ale míchání. Chtěl jsem si pivo UVAŘIT. A proto již v únoru jsem inteznivně začal studovat technologii domácího vaření, včetně nápadů na domácí varnu.
A jak to vše dopadlo? To se můžete podívat na těchto stránkách.