PetrVynáhlovský

PetrVynáhlovský

mikropivovar ELLovar
UPOZORNĚNÍ PRO SBĚRATELE!!

Vlastní sklenice a tácky NEMÁM,

a ani o nich neuvažuji.

Děkuji za pochopení.

kontakt: 737 316 119
             608 916 319 

Třemošná - Záluží

meil: wyngl(zavináč)seznam(tečka)cz

"skájp": wynglosell

4.11.2012


Po několika měsících kutění a nocí strávených v garáži a ve sklepě je to tady. Nová varna.


A ještě jedna poznámka...

VELIKÉ DÍKY patří Miroslavu P. za to, že mi daroval motůrek od stěraču do varny první generace a bezůplatně propůjčil na dobu neurčitou mlínek OZAP na mletí sladu.

4.11.2012

Pivo se povedlo, a už je i vypité. Jen nějak nebyl čas zveřejnit ten recept. Ale jak jsem slíbyl, tak činím, proto recept na "Parní pivo" je zveřejněn..... Hledejte jako obvikle.

24.2.2012
Mám málo chmele a omezené množství druhu sladu. Táké kvasnice mám pouze svrchní - na pšenici a CHCI uvařit pivo. Co teď??
Almanach receptů světovích piv je po ruce a možností není mnoho. Nakonec vybírám pivní stil DAMPFBIER.
Dampfbier

Dampfbier

Dampfbier (doslovně: parní pivo) je po staletí vařený pivní styl z regionu Bavorského lesa,v jihovýchodní části Bavorska, v blízkosti hranic s Českou republikou. Na přelomu18 a 19 století byla pšenice a chmel v Bavorském lese vzácnou komoditou. Proto je tohle pivo vařeno pouze z ječných sladů, obvykle sitě zlaté až světle jantarové barvy. Je svrchně kvašené při teplotě nad 21°C, což dává pivu mírně fenolovou příchuť. Fermentace byla rychlá a probíhala v dřevěných otevřených kádích. To vedlo k velkému vzniku CO2, který dělal velké plynové bubliny. Tento výbuch čas od času vytvářel dojem, že "pivo vaří." Jméno "parní pivo" bylo na světě! Je středně plné, velmi mírně chmelené a nízkého řízu.
Pokud se vše podaří a pivo bude pitelné, zveřejním zde recept.
.
sen

sen

...skutečný sen pivaře.
i-hop-home-brew.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one